Sidor

torsdag 10 december 2020

Flickan som aldrig dög - Lotta Lundh

Mina tankar 
Tack Lotta för att du delar med dig av din historia på ett så fantastiskt sätt. Det kan inte vara lätt att skriva så naket och berörande som du gjort. 
Boken berör och gör ont att läsa då du förmedlar så mycket hemska saker du upplevt. Det smärtar ända in i hjärteroten att någon överhuvudtaget ska behöva genomgå det du har gjort.
Att du rest dig upp gång på gång är helt makalöst och du ska räta på ryggen och vara stolt.

En bok som jag verkligen vill rekommendera till dig och dig och dig. Den tar upp så mycket viktigt om hur det är att leva i ett rent helvete. JA, tufft att läsa, tårarna rinner men jag fortsätter att läsa. Har Lotta orkat skriva så ska jag orka läsa.
Du är flickan som DUGER och som ger andra möjlighet att se att det går att överleva.
Lotta vilken överlevare du är! 

Om boken 
Den här berättelsen handlar om vad som händer med ett barn när vuxenvärlden sviker. Vilka sår det ger och hur svårt det är att läka dem. Hur man som barn gör vad som helst för att duga, men aldrig räcker till. Hur en separation inte bara skiljer de vuxna åt, utan också kan göra att barnet får ta hand om sig själv.

Det här är Lottas berättelse. Hon kände sig alltid oönskad, vilket ledde till självskadebeteende och självmedicinering. När hon var på botten lyckades hon emellertid ta sig upp, och med sin historia vill hon visa att det går att förändra sitt liv och sitt mående, även om det är en kamp man aldrig kan vinna helt. Hon är inte längre flickan som aldrig dög.

Lotta Lundh är bosatt i Värmland och arbetar som författare på heltid. Några av hennes tidigare böcker är Kvinnornas hus och deckartrilogin om Sunnepolisen Erik Ljung.

Enlig författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.

Författare: Lotta Lundh
Titlel: Flickan som aldrig dög
Förlag: Förlag Vintergård
Omdöme: 5 💜💜💜💜💜 +++ 

inte betyg, utan hjärtan för en oerhört välskriven bok om ett mycket viktigt ämne.

Finns hos
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel: Viktoria Flodström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar