Sidor

måndag 31 augusti 2020

Min alltför vackra syster - Rosa Ventrella


Jag tänker börja med att citera bibliotekarietjänsts recension av boken då jag tycker den säger så mycket om mina egna tankar om boken.
”Historien byggs sakta upp och miljöbeskrivningarna är målande. Dofterna, dammet från jorden, slitet på fältet, systrarnas drömmar. Det är välskrivet, intagande och med ett slut man ryser av" 
Helhetsbetyg: 4 av 5. ”Bibliotekstjänst

En fantastisk roman, ja, en riktig bladvändare.
Det här är en berättelse som beskriver många olika starka starka känslor och den innehåller mycket dramatik. Författaren är en mästare på språket, hennes sett att förmedla olika känslor är imponerande. Allt från vrede, hat och förtvivlan till 
kärlek och drömmar.

Hela boken genomsyras av ett mycket vackert och behagligt språk och miljö- och personbeskrivningarna är fantastiska.
En mycket välskriven och fängslande berättelse som verkligen berörde mig på djupet.

Läs också Rosas första bok
  Historien om en anständig familj(tidigare blogginlägg)
   
Om boken 

I skuggan av andra världskriget växer Teresa och Angelina upp på landsbygden i det fattiga Puglia. De är så olika som två systrar kan vara, Angelina vacker och rebellisk, Teresa blyg men pålitlig. Det är en vardag präglad av kamp för att överleva och när deras far saknas i kriget har deras mor inget annat val än att bli den mäktige baron Personès älskarinna. Skvallret och skammen som sedan följer familjen ger ringar på vattnet.

Angelina är den enda som bortser från det, istället drömmer hon om ett annat liv, ett liv som är långt bort från deras torftiga tillvaro. Hon är menad för något större och bättre.

Hennes skönhet och hennes längtan efter en annan värld blir också familjens stora sorg.

Rosa Ventrella har skrivit en familjesaga där en lång kamp mellan de fattiga arbetarna och de rika markägarna påverkar människor mer än kriget. Där myter och vidskepelse är en del av livet. Och framförallt där familjebanden är viktigare än allt annat. Min alltför vackra syster är Rosa Ventrellas andra bok på svenska.

Tack för recex.

Författare: Rosa Ventrella
Titlel: Min alltför vackra syster 
Utgiven av: piratforlaget

Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟🌟
Bokus  Adlibris
Storytel Inläsare Gunilla Leining
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar