Sidor

söndag 9 juni 2019

Vi var en gång - Christine Wallmofeldt




Jag fick en förfrågan från Christine om jag ville läsa hennes bok som E-bok "Vi var en gång" och jag är glad att jag tackade ja. Tack fina du 💗
Den har ett fin språk, den har både ljus och mörker, tragik med även glädje, den berör mig.  Historien känns väldigt äkta, den berör och stannar kvar långt efter jag avslutat den.
Christine använder ordet feelbad för den här historien och jag kan faktiskt förstå vad hon menar med det.

Det enda jag inte riktigt gillade var att kapitlen var väldigt korta och för mig hade den vunnit på att hålla samman texten mer. det kändes ibland lite avhugget och jag tappade tråden.

Nu har jag provat att läsa E-bok och jag måste erkänna att det är inte riktigt min grej, jag vill nog läsa en bok i fysisk form eller som hörbok. Kanske det beror på att jag läste den på telefonen och det kändes väldigt obekvämt för mig. Framöver blir det nog inga mer E -böcker... men man ska aldrig säga aldrig...
Ett extra plus till det stilfulla bokomslaget som jag gillar oerhört mycket. 

Sammanfattningsvis: Fängslande historia med ett vackert språk.




Handling:
Mitt namn är Ylva-Li, jag är elva år och bor med min mormor på Östermalm. Gömt i mitt rum finns en kattvind som bara jag känner till, en tunnel mellan två verkligheter där allt och ingenting finns på samma gång.

När mamma är här kramar jag henne hårt, hårt och låter hennes tårar falla ner över mina kinder. Pappa är en resande upptäckare. Han postar barnböcker till mig och i dem lär jag mig om världen. Om kärleken. I sagorna får jag mina första vänner men där lurar också ett mörker med stora, vassa tänder.

Det här är en historia för vuxna, även om jag själv fortfarande är ett barn. Min egen berättelse. Det lilla, det stora och det svåra. Utan anspråk på vare sig början eller slut.



Författare: Christine Wallmofeldt 
Titlel: Vi var en gång
ISBN:9789151907581
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar