Sidor

måndag 4 mars 2019

Glasfällan - Ingrid RemvallTack Bokfabriken för recex.

Oj, oj, oj, jag har nog aldrig läst en bok så fort. Jag började att lyssna när jag var ute och promenerade men så fort jag kom in så åkte boken fram. Det går ju fortare att läsa...

Den här boken var verkligen en thriller rakt igenom och temat är en livestreamad realityserier som känns riktigt skrämmande.Ingrid Remvall har lyckats oerhört bra och åstadkommit extremt mycket spänning, det händer hela tiden saker som jag som läsaren inte förväntar mig. Vem kan man lita på?Vad finns där i mörkret? Vem kommer att överleva? 
Det är ett intensivt tempo, ett rappt och bra språk, dock tycker jag att början och slutet inte riktigt håller samma tempo som själva storyn. Början känns lite rörig, jag får svårt att få grepp om alla personer och slutet tappar tempo. Om boken haft samma tempo rakt igenom hade betyget utan tvekan blivit 5 🌟 men nu blir det en stark 4 🌟.

Beskrivning

En klaustrofobisk thriller om våra djupast liggande instinkter.  
Hur långt är vi beredda att gå för att överleva  
– och för att bli underhållna?
När Alice tvingas att döda i direktsändning blir Glasfällan snabbt världens mest sedda livestream. Publiken jublar över en underhållning på liv och död som överträffar allt den tidigare sett. Danny, upphovsman och programledare, gläds åt framgångarna och åt att äntligen kunna mäta sig med sin pappa, en mediemogul och före detta sektledare.
Men Dannys egentliga drivkrafter går långt djupare än pengar och berömmelse. Liksom Alice, den svenska Youtubestjärna han kidnappat till huvudrollen, bär han på en mörk hemlighet. Det varken förövare eller offer vet är hur mycket deras förflutna knyter dem samman och dirigerar deras liv i nutid.
I en nedlagd tunnelbana tar en katt- och råttalek sin början där Alice och Danny ställs inför sina livs svåraste val och tvingas konfrontera sig själva. Det är en kamp på liv och död. Under tiden håller publiken andan framför sina skärmar. Kommer du att våga titta …?
Med thrillern Glasfällan utforskar Ingrid Remvall det mänskliga psykets mörkaste vrår och hur det förflutna styr våra liv. Den rymmer kamp och mörker, brutna familjeband och svek – men även möjlighet till ett annat liv och försoning.
Glasfällan är en psykologisk thriller som håller läsaren på helspänn. Den rymmer kamp och mörker, brutna familjeband och svek – men även en möjlighet till ett annat liv och försoning.(bokfabriken)
Nu väntar jag på våren 


Författare: Ingrid Remvall 
Titlel: Glasfällan
Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789178351404
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar