Sidor

tisdag 20 augusti 2024

De levande och de andra - Hannes Dükler

 

Den store skulptören Paul Thydeus är spårlöst försvunnen från sin ö, troligtvis drunknad. Sommaren 1991, ett år efter försvinnandet, reser hans son och sondotter ut till ön för att göra upp om arvet med resten av släkten. Men platsen visar sig ruva på hemligheter. En känsla uppstår av att de inte är ensamma på ön. Något rör sig ute i terrängen, verkar iaktta dem. Som de besynnerliga ljudinspelningar Paul lämnat efter sig, röster som sägs komma från en annan dimension.

Det ryktas att den som vistas där kan få sitt stora genombrott. Men är öns välsignelse i själva verket en förbannelse? Är det övernaturliga krafter i görningen eller finns det en högst naturlig förklaring till rösterna och spåren?




Hannes Dükler har skrivit en gastkramande historia om vad som kan hända när släktingar i kamp om ett dyrbart arv blir isolerade på en skärgårdsö.

Det här är hans debutroman, en psykologisk thriller som är riktigt kuslig. Du får svek, svartsjuka och familjerivalitet. Dessutom bjuds det på massor av diverse känslor som blossar upp och kusliga detaljer för att skapa stämning. Och allt detta förpackas i en snygg gestaltad skärgårdsmiljö. En riktig bladvändare.

Titel: De levande och de andra
Författare: Hannes Dükler
Förlag: Piratförlaget
Ljudbok: Kristofer Kamiyasu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar