Sidor

onsdag 20 mars 2024

Vedergällning - Sebastian Avindell

Det är sommar och varmt i Linköping, men under ytan ruvar hat och motsättningar. Ett mordfall skakar stadsdelen Skäggetorp, och ett ogenomtänkt uttalande från myndigheternas sida blir den tändande gnista som sätter det utsatta området i brand. Snart rasar upploppen och de ditkommenderade poliserna hamnar i livsfara. Kriminalinspektör Liv Larsson och kollegan Lars Fredriksson befinner sig inte i frontlinjen, men mordutredningen är krävande och de tampas med privata utmaningar på var sitt håll.

Våldsvågen och det påföljande tumultet visar sig vara en perfekt täckmantel för mord. När fler offer påträffas trappas läget upp, och utredarna börjar skönja ett mönster - de döda är alla kvinnor, med vissa karaktäristiska drag. Vem som står näst på tur är omöjligt att veta, men den förlamande skräcken att det skulle kunna vara någon i Lars eller Livs närhet vill inte släppa taget...


Det här är andra boken i Östgötamorden-serien och vilken 2:a!
Sebastian Avindell har en förmåga att få mig att bara vända blad för att få veta mer. Han har ett bra flyt, bra intrig men framför allt känns berättelsen oerhört trovärdig.
Karaktärer och gestaltningen känns genomtänkt och levande, man blir ett med  huvudkaraktärerna.

Du får en spännande deckare, men också en tragisk handling kring högaktuella teman som gängkrig, utanförskap, kriminalitet.

Läs gärna del ett först för bästa behållning. Dubbelexponering
Titel: Vedergällning 
Författare: Sebastian Avindell
Ljudbok: Viktoria Flodström
Förlag: Modernista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar