Sidor

tisdag 17 januari 2023

Rosenträdgården - Kristina Collén


En försommarmorgon finner den unga diakonen vid Regnmyra kyrka en känga under en av rosenbuskarna i församlingshemmets vackra trädgård. Det visar sig vara godsägare Mauritz Manners fot, och han förklaras senare död av rättsläkaren. Vad var det som drog honom till Rosenträdgården mitt i sommarnatten? Och vem placerade en ros i hans hand?

Hannah Schultz, utredare på polisen i Norrköping, får ärendet på sitt bord och det blir hennes första fall. Möjligen för att hon bor i byn där det misstänkta mordet har ägt rum. Att vara ensamstående mamma till tvillingar på fyra år, och att dessutom nyligen ha övertagit ett förfallet hus långt ut på landet, kanske inte är de bästa förutsättningarna för att utreda ett mord. Speciellt inte som byns invånare visar sig bära på djupa hemligheter.

”Den här byn sjuder av visdom. Men allt är inte av godo, det ska gudarna veta. Det finns det som borde komma fram. Gamla troll spricker i solljuset, eller förvandlas till stenar, om de avslöjas. Är det inte så det står i sagorna?”

Mina tankar

Här får du en riktigt lättsmält och inte allt för otäck mysdeckare med stänk av såväl Agatha Christie som Maria Lang. Det är alltid lika kul att få följa de olika karaktärerna ur deras perspektiv och att följa deras tänkande och funderingar ger ett mervärde tycker jag.
Kristina har härliga miljöbeskrivningar och personerna i berättelsen är roliga att hänga med vilket gör att jag hoppas att det blir en fortsättning med Hanna, jag gillar henne.  

Rosenträdgården är en härlig roman där feelgood verkligen möter spänning och det på ett mycket charmigt sätt. 

Titel: Rosenträdgården
Författare: 
Kristina Collén
Utgiven av: Lava

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar