Sidor

onsdag 4 januari 2023

Landsvägarnas drottning - Karin Janson


Handling
Ny, charmig serie om uppbrott och livskriser - och underkläder!

44-åriga Annie befinner sig mitt i en livskris. Efter att ha tillfrisknat från en allvarlig bröstcancer är hon tillbaka på det trygga, men tråkiga, jobbet i hemtjänsten. Förhållandet med Mårten knakar också i fogarna, speciellt när han nu har börjat sjunga i kör med den irriterande Carola. Till råga på allt har Annie dessutom blivit "kompisdumpad" av bästisen Åsa, som hon planerat att starta underklädesbutik med.

Vändningen kommer när Annie blixtförälskar sig i en högerstyrd Scaniabuss från sextiotalet och ger sig ut på landsvägarna för att sälja underkläder. Det blir några omvälvande veckor med kundmöten, nya vänskaper, bad i insjöar och vackra vyer i Hälsingland, Härjedalen och Dalarna. Det är dags för Annie att ta reda på vad hon vill med livet. Samtidigt bär hon på en gåta från sitt förflutna. Vet hon hela sanningen om vem hon är?


Mina tankar
En feelgood som passar mig, inte sötsliskig och tramsig. Den är underhållande samtidigt som den berör såväl, sjukdom, galenskap och relationsproblem. En oerhört tänkvärd bok om att våga bryta upp, att hitta sig själv och att hantera svåra val. Dessutom finns ett djup som får mig att tänka till både en och två gånger.


Karin skriver med ett rappt språk och ett härligt driv som gör att man inte kan sluta lyssna. Hennes sätt att hantera ett svår ämne, bröstcancer, är så fint och hon gör det med bravur.
Jag rekommendera den här med varmt hjärta och givetvis blir det högsta betyg från mig. Gunilla Leining läser den med fin inkänning.


Titel: Landsvägarnas drottning 
Författare: Karin Janson
Förlag: Printz Publishing
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar