Sidor

torsdag 5 januari 2023

Iskall sol - Lilja Sigurdardottir


De isländska systrarna Áróra och Ísafold bor i olika länder och pratar inte med varandra, men när deras mamma tappar kontakten med Ísafold återvänder Áróra motvilligt till Island för att söka upp henne. Hon upptäcker snart att systern inte håller sig undan familjen... hon har försvunnit, spårlöst.
När Áróra konfronterar Ísafolds våldsamma pojkvän Björn och börjar ställa frågor till grannarna - som har egna skäl att hålla sig undan - leds hon in i en mörk väv av intriger och manipulation.
Förbryllad över de motstridiga detaljerna kring systerns liv och bländad av den isländska sommarens midnattssol tar Áróra hjälp av polisen Daníel. Deras spår leder till Björn, men det visar sig att de inte är de enda som gör efterforskningar...
Mina tankar 

Oj säger jag bara, vilken oerhört stark start på en ny serie. Iskall sol är den första boken i Lilja Sigurdardottirs Áróra-serie. En tät, stämningsfylld och knivskarpt berättad spänningsroman som också nominerats till The Crime Fiction Lover Award i kategorin Årets bästa översatta kriminalroman.

Det här är en starkt berättad thriller med fantastiska miljöbeskrivningar från ett spännande Island och med karaktärer som är  intressanta och ganska udda. Det bjuds på spänning ända in i kaklet och tvisterna är många och kluriga ledtrådar finns det gott om.
Jag var fast från första sidan och sträckläste den under en ledig dag. 
Missa inte den om du vill läsa en mycket mörk, annorlunda och oförutsägbar thriller.
Från mig blir det högsta betyg och jag väntar med spänning på fortsättningen!

Titel: Iskall sol
Författare:  Lilja Sigurdardottir
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: ModernistaInga kommentarer:

Skicka en kommentar