Sidor

torsdag 22 december 2022

Juli enligt Julia - Kristin Emilsson

Julia och Petter är nyförälskade. Allt skulle vara perfekt om inte sommarsemestern närmade sig och med den väldigt olika förväntningar. Enligt Julia brukar juli vara en lång, myggbiten och bortregnad plåga med taskig mobiltäckning och dåligt soundtrack - särskilt om den måste tillbringas i föräldrarnas "gäststuga" på landet. Helst av allt vill hon fira sommaren hemma i Stockholm.

Petter däremot längtar bort från trängseln och avgaserna. När han får erbjudandet om att låna en kollegas hus på Gotland ser han sin chans att överraska Julia med en resa till platsen där de träffades. Det kan inte bli mer romantiskt än så... eller?

Samtidigt kämpar Petters exfru Caroline och nya kärleken Cilla med att förverkliga drömmen om ett gårdscafé på Gotland. Men när den nya grannen avslöjar sina storslagna planer riskerar hela projektet att gå upp i rök.

Och så är det Jonatan som inte har släppt tankarna på en karriär som dokusåpakändis, men som inte tagit sig längre än till strandbaren på Snäck. Men frågan är vad som är viktigast - att följa sin dröm eller sitt hjärta?

Juli enligt Julia är den fristående fortsättningen på Kristin Emilssons feelgood-succé Julen enligt Julia. En somrig romcom om att våga släppa någon nära - och att våga släppa taget. Jag rekommenderar dig att läsa Julen enligt Julia först då man följer karaktärernas liv och får bästa behållningen av boken.
Precis som del 1 är det här en mysig lättläst bok som har massor av humor, lite kärlek och en hel del förvecklingar. Med sina rappa repliker gestaltar Kristin sina karaktärer och med charmiga och målande beskrivningar befinner jag mig i ett huj på Gotland. En lättläst underhållande bok som håller hela vägen. 


Titel: Juli enligt Julia
Författare: Kristin Emilsson
Ljudbok: Frida Hallgren
Omdöme: 📕📕📕📕
Förlag: Printz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar