Sidor

lördag 2 april 2022

Onda drömmar - Anna Jansson
Amelie Muscat arbetar som barnpsykolog. På en kurs har hon träffat Laura och blivit blixtförälskad. De flyttar ihop utan att egentligen känna varandra. När Amelie ska passa Lauras treårige son gör hon ett ödesdigert misstag. Sedan är pojken försvunnen.

Maria Wern har förlorat sin man och hanterar sorgen genom att gräva ner sig i arbete. Hon tar extrapass i yttre tjänst. En pojke har försvunnit på norra Gotland, mitt i en snöstorm. Det är upptrappningen till en serie skakande händelser, och det är Maria Wern som måste ta reda på hur allt hänger samman, mitt i sin egen privata tragedi.
Det här är en historia om svek och mord och om att vilja skydda sina närmaste, även om det gäller att bryta mot lagen och gå över lik.
En spänningsroman som kryper in under skinnet och som är lättläst. Men ändå mitt i allt saknar jag något, drivet är inte som tidigare och den tappar fart lite här och där.

När man läser en bok av Anna Jansson så vet man vad man får. De är ganska lika varandra och man får följa karaktärerna genom hela serien. Kanske det är dags att Marias barn blir lite äldre. Det känns som om alla utvecklas i olika relationer och ålder men barnen står still och trampar.
Inte Annas bästa men helt klart ett måste att läsa.

Titel: Onda drömmar
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar