Sidor

lördag 12 mars 2022

Vildrosen, tio goda gärningar - Lisa Westerlund


Milla och Fabian känner inte varandra och är till det yttre varandras motsatser, men när deras vägar korsas på nyårsafton händer någonting. En gemensam känsla av hopplöshet och längtan efter någonting nytt föder en idé. De ska utföra tio goda gärningar. För vem vet, kanske kan hjälpa andra också leda till att de hjälper sig själva?

Gärningarna leder dem snabbt ut på outforskad och obehaglig mark, men trots spöken från det förflutna, mystiska låsta förråd och läckta nakenbilder på internet fortsätter de, övertygade om att det här faktiskt kan vara tillräckligt galet för att faktiskt fungera.Jag har lyssnat på den helt underbara boken Vildrosen -Tio goda gärningar. En feelgood roman som tar oss med på en utvecklingsresa hos tre personer som är varandras totala motsatser. Med de har en gemensam sak, de är ganska vilsna i livet.
Lisa låter dessa personer ta plats i egna kapitel på ett mycket smart sätt och alla tre har en egen berättarröst, en egen uppläsare.

Boken innehåller allt från en ångestfylld ung tjej, en kille runt de 30 som tappat fotfästet till en äldre kvinna som inte lyckats släppa taget om en personlig förlust. Allt detta kryddat med förväxlingar, familjehemligheter och en gnutta romans. 

En bok som jag inte släppte taget om förrän den var utlyssnad. Rekommenderas varmt!
De tre uppläsarna , Alexander Salzberger, Ulla Skoog, Cecilia von der Esch gör det med bravur. 
Det enda jag har emot upplägget är att den är uppdelad på sex delar. Jag skulle föredra att alla var i en enda bok. 


Titel: Vildrosen - Tio goda gärningar
Författare: Lisa Westerlund
Förlag: Bazarförlag 
Ljudbok:Alexander Salzberger, Ulla Skoog, Cecilia von der Esch 
Omdöme: 🌹🌹🌹🌹🌹

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den är helt underbar/ Tack för att du läser min blogg/ Elisabeth

      Radera