Sidor

tisdag 15 mars 2022

Terapeuten - Alex Michaelides

Edward Fosca är en mördare. Det är Mariana säker på. Men Fosca är oåtkomlig: en attraktiv, karismatisk professor i grekisk dramatik på Cambridge, omtyckt av både personal och studenter - och särskilt av medlemmarna i det hemliga sällskap av kvinnliga studenter som kallar sig Jungfrurna.
Mariana Andros är en framstående men problemtyngd gruppterapeut som blir fixerad av Jungfrurna när en medlem - en vän till Marianas systerdotter Zoe - hittas mördad i Cambridge. Mariana misstänker att något ondskefullt lurar bakom de idylliska spirorna och tornen. Och hon blir övertygad om att Edward Fosca - trots alibi - är skyldig.
Men varför skulle Fosca ha mördat en av sina studenter? Och varför återkommer han ständigt till jungfrun Persefones riter och hennes resa till Dödsriket? När ännu en kropp hittas eskalerar Marianas besatthet av fallet. Hon är fast besluten att hitta mördaren, även om det kan kosta henne allt.Jag har sett blandade betyg på den här boken och som tur är så är ju smaken som baken. Jag gillade den i alla fall otroligt mycket, ända tills slutet som jag ändå inte riktigt kan förlika mig med.
Du får en spännande och oförutsägbar story med en del tvister och spännande vändningar. Faktiskt en riktigt bra bladvändare som jag sträckläst. Vem är mördaren? Vem kan man lita på? 
Det är alltid den stora frågan i bra spänningslitteratur och här får vi svaret precis i slutet. 

Tack Modernista för recex.

Författare: Alex Michaelides 
Titel: Terapeuten 
Ljudbok: Emma Peters
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕📕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar