Sidor

tisdag 1 mars 2022

Ett rent samvete - Anne Liljeroth


Städfirman Exklusivt Rent har fått en rivstart och Danuta fyller sina dagar med tidskrävande administration. För att inte förlora sina städkunskaper, och för att hon älskar att städa, arbetar hon fortfarande ett par dagar i veckan hemma hos sina kunder. Dagarna räcker inte till och hon går ständigt runt med dåligt samvete över allt hon borde göra, över sin syster och sommarhuset hon borde ta hand om.
Familjeterapeuten Klara Winberg har i årtionden hjälpt andra, men när tillvaron börjar halta har hon svårt veta hur hon ska hantera sina egna problem. Kirurgen Claire Bromsons dröm om att flytta hem till Sverige efter år utomlands har gått i uppfyllelse, men nu ställs hon plötsligt inför oväntade svårigheter på hemmaplan.

Danuta känner av stämningarna i de båda kvinnornas hem och står inte ut med att se dem må dåligt. Snart har hon erbjudit dem sin hjälp, något som visar sig få förödande konsekvenser. Ett rent samvete handlar om att göra upp med sitt förflutna, en knuff kan vara allt som behövs.


Mina tankar
Böckerna om Danuta får du inte missa!
Jag var lite orolig över hur Anne skulle få till en lika bra och underbar uppföljare till boken Ett rent helvete. Men frågan är om inte den här är snäppet bättre! Så av med hatten och Grattis!!!
Här får du feelgood som har allt som behövs för att vara allra bäst. 
Den får dig att skratta, fundera och njuta. Den har en djupare mening men eftersom Anne skriver med en fantastisk känsla och med glimten i ögat så blir den aldrig seg eller tung.

Boken berör lite tyngre ämnen som spelmissbruk, relations problem och vikten av att våga samtala. 
En bok att sluka som har ett rappt och enkelt språk fyllt av härliga detaljer. Annes sätt att skriva och att beskriva karaktärer fångar mig från första sidan och de blir liksom mina vänner också.  

En riktig härlig berättelse med en underton av såväl svärta men med en stor dos av humor och glädje.
LÄS! 
Jag rekommenderar dig att läsa del 1 i serien först för bästa behållning.

Läs mina tankar om del 1 Ett rent Helvete - Anne Liljeroth

Tack LB förlag och Anne för att jag fick läs den här boken.

Författare: Anne Liljeroth 
Titel: Ett rent samvete
Utgiven av Lbförlaget
Omdöme: 📕📕📕📕📕
Ljudbok: Ella Schartner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar