Sidor

torsdag 24 februari 2022

Den oskyldiga bedragerskan - Johan Elfner

 


"Jag vill skilja mig", hade Maria tänkt säga, men det blev: "Mera kaffe?"

Så börjar Den oskyldiga bedragerskan. Maria och Jan har varit gifta i många år och nu räcker det, tycker Maria. Hon vill göra sig fri från den själviske Jan och det instängda, ytliga liv de lever i London där karriär och pengar styr. Hon har levt i skuggan av Jan tillräckligt länge och är trött på hans yviga liv med sprit och otrohet.

Jan har å sin sida ådragit sig ekonomiska problem, och för att lösa detta planerar han en sista semester för dem till Alperna, en semester som slutar med förskräckelse. Härifrån utvecklas ett händelseförlopp som tar oss till London och Portugals vilda kust och en kamp mellan liv och död på yachten Portugals Pärla.

Alla inblandade i Den oskyldiga bedragerskan har sin egen agenda och vrider på sanningen, bryter mot lagen och går över lik för sitt eget bästa. Den oskyldiga bedragerskan är en rolig, sprudlande, vindlande och spännande historia. Runt varje hörn händer nya saker.

Första delen i en planerad serie om Maria Berg.

Mina tankar 

En humoristisk bok som har spännande karaktärer och annorlunda story. Den är rappt och de korta kapitlen gör att den är snabbläst. 
Roliga och överraskande vändningar som har massor av glimten i ögat och hög charmfaktor. 
Vid ett flertal tillfällen hör jag mig själv skratta och det är väl ett bra betyg.

En skruvad och underhållande roman som du inte vill missa.

Titel: Den oskyldiga bedragerskan 
Författare: Johan Elfner
Ljudbok: Johan Elfner
Förlag: ordalaget.se
Omdöme: 4 👀👀👀👀
/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar