Sidor

onsdag 22 december 2021

Togos sista elefant - Magnus Danielsson

Mina tankar

”Togos sista elefant” är en rolig, spännande och tankeväckande berättelse om den godtrogne och logiskt tänkande ingenjören Detlof Hanssons äventyr. Det är en mycket fristående uppföljare till Magnus Danielsons första roman ”Mannen i rutig skjorta”.

En härligt underhållande bok som ger mig många skratt. Rappa repliker, ett snabbt tempo och ett bra driv. Boken är en väldigt lättläst bladvändare som passar utmärkt att bara försvinna in i ett par timmar här och där.

Boken
När det dimper ner ett svårbegripligt så kallat Nigeriabrev i Detlof Hanssons brevlåda, så inser han att detta är det första och enda spåret efter hans sedan fem år försvunna föräldrar. Detlof har inget annat val än att själv resa till det lilla västafrikanska landet Togo, i den del av världen där inget är som hemma i det lilla lugna Falköping.Den ende som vill hjälpa honom är entreprenören Robert Wright, som på grund av ett missförstånd har blivit världens mest ökände avsändare av spammejl.

Tillsammans ger de sig ut på en hisnande färd över den forna afrikanska savannen och genom resterna av en hotad djungel, för att söka efter sanningen om vad som har hänt Birgitta och Bengt Hansson. Jagade av tjuvskyttar och togolesiska armén hamnar de i situationer som Detlof aldrig har kunnat drömma om ... inte ens i sina värsta mardrömmar.

Författare: Magnus Danielsson

Titel: Togos sista elefant
Författare: Magnus Danielsson (Vulkan)
Omdöme: 3🐘🐘🐘

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar