Sidor

söndag 3 oktober 2021

Fiendevän - Sara H Olsson

Mina tankar 
Här får du en roman som har det mesta. Det är en historisk roman med drama och romantik. En bok som jag läste i ett svep och det är ju ett bra kvitto på att den gillades. Egentligen kan det inte bli mycket bättre än så här.
Det fanns en sak som jag hängde upp mig på och jag fick inte åldern på Paulas barn att hänga i hop med dess kunskaper. Jag hade nog gissat på att barnet var äldre.
Förövrigt kändes boken oerhört trovärdig och att det gjorts en gedigen research märks.

Som jag förstår så är det här är första delen i Ellingserien. Bra för det känns som om det finns mer att få veta. Och jag är  verkligen nyfiken på hur det ska gå för Paula.

En bok jag verkligen rekommenderar. Den är fin men bra persongalleri och fina miljöer dessutom är den välskriven. En berättelse som pendlar mellan andra världskriget och nutid.
Läs om du gillar historiska romaner med parallella berättelser.

Boken
Med romanen Fiendevän utforskar Sara H. Olsson en ny sida av sitt författarskap. Här får läsaren parallellt följa syskonparet Inger och Ingvar, som växer upp i samhället Ellinge utanför Varberg under andra världskriget, och - i nutid - Paula som lämnar Stockholm och flyttar till Ellinge med man och barn. Ingvar och Ingers lojalitet, kärlek och mod sätts på prov när de av en slump träffar på en skadad tysk soldat, vilket får ödesdigra konsekvenser.
Paulas förhållande knakar i fogarna och för att skingra tankarna börjar hon utforska Ellinges historia. Och trots att någon gjort allt för att förhindra att sanningen kommer fram i ljuset gör hon en chockerande upptäckt som får stora följder.

Det förflutna och nuet binds samman i en historia som präglas av Saras träffsäkra känsla för människor och relationer. En berättelse att ta till sitt hjärta.

Titel: Fiendevän
Författare: Sara. H Olsson
Förlag: HarperCollins Sweden
Ljudbok: Sofia Berntson
Omdöme: 4 📕📕📕📕++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar