Sidor

lördag 7 augusti 2021

Sommaren på Nornö - Jennifer Anglade DahlbergMina tankar 
Missa för allt i världen inte den här härliga debutromanen. Hatten av till Jennifer och hennes fina feelgood-roman. Den har allt jag vill se i den genren såsom 
  • intressanta karaktärer
  • en historia som har ett innehåll
  • det ska finnas skratt 
  • det får gärna finnas problem, men inte för mycket 
  • inte för gullig men gärna lite lagom söt 
  • den ska ge mig lugn och välbehag 
  • ett bra slut men en liten cliffhanger
Jag tycker att Jennifer får ihop berättelsen på en bra och inte allt för förutsägbart sätt. De två parallell historierna som berättas håller bra och hela boken har ett bra driv. Trevliga miljö och personbeskrivningar som gör att jag känner mig som en av de som bor på Nornö.
Kärnan i storyn har även ett djup som gör att den blir verklighetstrogen och jag kan lätt dra paralleller till hur det faktiskt kunde vara under Linns tonårstid i Sverige. Såväl tonårsrevolt som viljan att alltid vara alla till lags.

 
Boken
En sommar, två familjer, ett öde skrivet i runorna.

Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den mytomspunna ön Nornö i Stockholms skärgård. Tillsammans med sin struliga mamma Linn och sin mormor Agnes driver Zoë öns handelsbod som Holmgrens gjort i generationer.

Med en haitisk-amerikansk pappa, som hon aldrig träffat, har Zoë alltid stått ut från mängden. Trots Linns motstånd börjar Zoë i smyg göra efterforskningar. Hennes högsta önskan är att hitta honom.

Vanligtvis händer inte mycket på Nornö, men när Camilla Easton, utlandssvensk, före detta modell och numera Manhattanbo, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs Zoës och Linns tillvaro på ända. De dras direkt till familjen Eastons sofistikerade och till synes perfekta liv. Men snart inser de att de inte är ensamma om att ha saker att dölja.

Sommaren på Nornö handlar om ursprung, identitet och om komplicerade mor-dotter-relationer. Och om hur skuld kan påverka våra liv mer än vi tror.


Titel: Sommaren på Nornö
Författare: Jennifer Anglade Dahlberg
Ljudbok: Rachel Molin (Storytel)
Förlag: Norstedtsförlag
Omdöme: 🌞🌞🌞🌞🌞Inga kommentarer:

Skicka en kommentar