Sidor

måndag 16 augusti 2021

Kanelnystan och sagor på hjul - Frida Olsen

Mina tankar 
Vilken härlig bok. Den passar för alla barn och innehållet är urmysigt. 
Den har underbara svartvita bilder i boken som jag kan se hur mina barnbarn kommer att älska att färglägga efter eget tycke och smak. Det lämnar verkligen möjlighet för kreativitet och fantasi.

I boken ges ett fantastiskt budskap om hur man kan försöka hitta lösningar men framförallt om kamratskap och empati.
Ett bra språk och lättläst med lagom långa kapitel. En bra bok att ha som högläsning och diskutera vikten av det tjejerna gör.
En berättelse med massor av kärlek, värme och fin vänskap.

Boken
Maja har två bästisar en i Stockholm där hon bor och en på farmors ö i Göteborg. De heter Charlie och Inez och har sommarlov, precis som Maja. Men trots att det är sommar ser deras lov så olika ut. Maja ska bo hos farmor och leka med Inez på deras hemliga badstrand och Charlie ska ligga på sjukhus och bli frisk från sin elaka sjukdom.
Maja får en klump i magen när hon tänker på sjukdomen och på vad den kan leda till. Det enda Charlie vill är att bli frisk och få ett Hogwarts-slott men istället ligger han sjuk i en säng hela dagarna. Maja och Inez bestämmer sig för att göra slag i saken de kan inte bota sjukdom, men de kan samla ihop pengar till ett legoslott!

Tillsammans startar de ett sago-café på hjul där de säljer farmors kanelnystan för 10 kr styck (saga ingår), och ger sig iväg ut i Göteborgs skärgård. Det visar sig att sagor och bullar är något som alla behöver!

Författare: Frida Olsen
Illustratör: Erica Olson
Titel: Kanelnystan och sagor på hjul
Utgiven av: Visto förlag
Betyg: 5 🌟🌟🌟
🌟🌟
Ålder: 6 - 9 år
Finns hos: Bland annat hos Visto förlagbokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar