Sidor

måndag 14 juni 2021

Fadern - Pia Kask


Mina tankar
Tredje boken, Fadern, om Hannah Fors och hennes kompanjon polisen Henrietta Rollins tyckte jag mycket bättre om än de två första. Många lite udda karaktärer och flera oväntade vändningar och en hel del hemligheter. Det här är en serie som sticker ut med sin säregna berättarstil, svarta humor och det färgstarka persongalleriet.
Spänningen och drivet i boken är det inget fel på man hinner knappt att andas.
Vill du ha något som inte är som allt annat inom genren så läs den här serien.
  
Boken
Återigen skakas lilla Wästholm av våld och ond bråd död. En manlig väktare hittas avrättad. På hans bröst sitter en lapp med texten Till mitt hjärta från pappa och det dröjer inte länge förrän två liknande mord sker. Rollins och utredningsgruppen hittar snart en gemensam nämnare för offren – de har alla blivit anmälda för våldtäkt, men åtalen har lagts ner. Är mördaren någon som utsett sig själv till både domare och bödel?

Samtidigt vilar skuggan av seriemördaren Jack Ströms flykt över gruppen. Hannah Fors blir alltmer intrasslad i sitt förflutna och spänningarna mellan henne och Rollins växer. Ska Hannah lyckas bli fri, en gång för alla?

Fadern är den tredje fristående delen i serien om civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins. Serien utspelar sig i kuststaden Wästholm som befolkas av färgstarka karaktärer med mörka hemligheter.

Pia Kask föddes 1963 i Kalmar och är staden trogen. Hon arbetar som medicinsk sekreterare. Hårdkokt spänning och skräck är favoritgenrerna och en inspirationskälla är Stephen King. Pia föredrar det mörka och skruvade framför vardagsskildringar och det märks i hennes texter.Fadern är Pia Kasks tredje roman om Hannah Fors. Serien sticker ut ur mängden med sin svarta humor och sitt färgstarka persongalleri.

Titel: Fadern
Författare: Pia Kask
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 4 💥💥💥💥
Hoishop
Ljudbok:  Hanna K Schmitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar