Sidor

fredag 25 december 2020

Den konserverade änkan - Hélène Gullberg

Mina tankar 
Vilken romandebut hon gör Hélène Gullberg. Missa inte den här pärla om du som jag älskar  historiska romaner. Hela boken andas 1700 tal och man märker snabbt att Hélène är kunnig i området hon valt att skriva om.

Miljöer, kläder och personporträtten är fantastiska precis som berättelsen om Sara som vägra följa de vanliga konventionerna för kvinnor under 1700 talet. I bland känner jag mig som om jag befinner mig i ett historiskt Stockholm, Hélène beskriver sina miljöer så tydligt att jag till och med kan känna dofterna som sprids för vinden. 

En fantastisk historisk roman som har allt som ska finnas och med ett språk som flyter och en intrig som gör att man bara vill läsa lite till. 
VARNING för sträckläsning. 
När kommer nästa? Väntar otåligt! 

Om boken 
Det är höst år 1779 i Stockholm. Sara ligger förvirrad kvar i sängen efter bröllopsnatten med sin dubbelt så gamle make, den store möbelkonstnären Georg Haupt. Föga anar hon då att hon bara fem år senare är änka, har sju barn och ensamt ansvar för den berömda verkstaden.

Påtryckningarna att hon ska gifta om sig bli konserverad hopar sig. Hennes ivrigaste uppvaktare är också den man hon fruktar mest, en man som inte skyr några medel i sin jakt på att ta över verkstaden. Ska Sara lyckas stå emot honom och det mäktiga skrået?

Den konserverade änkan är en historisk roman om kärlek, möbelkonst och kvinnors livsvillkor under gustaviansk tid. Med mustigt språk och högt tempo skildrar Hélène Gullberg verkliga personers oberättade öden.

tack för recensionsex.

Författare: Hélène Gullberg
Titlel: Den konserverade änkan 
Utgiven avHistoriskamedia
Betyg: 5💥💥💥💥💥
Finns hos
Historiska media butik, Bokus  & Adlibris

Storytel: Angela Kovács
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar