Sidor

måndag 10 augusti 2020

Sigrid är unik - Lotta Lundh och Nils Melander

   

En otroligt informativ bok som är skriven med mycket kärlek. Författaren Lotta Lundh beskriver i den här fantastiska boken, inspirerad av sin dotter, hur det kan vara i vardagen.

När Lottas ena dotter fick diagnoserna autism och ADD började hon leta efter böcker för barn i ämnet, och märkte att det behövdes fler av den varan. Hon började skriva på en text, inspirerad av sin dotter, som på ett enkelt sätt förklarar hur det kan vara för någon som har autism. Förhoppningen är att andra barn, i samma situation som hennes dotter, ska känna igen sig och på så sätt också känna sig mindre ensamma. (Lotta Lundh s.34)

Jag verkligen älskar Lottas sätt att diskutera omkring begreppet unik. Vem är unik och vad är det som gör att man är unik. Vem bestämmer?
Den här boken borde vara ett krav att läsas i förskolans senare del ja ända upp skolans tidigare år. 

Jag tror det är väldigt viktigt att som Lotta skriver belysa hur en person som har diagnosen autism och ADD kan fungera och att det inte är konstigt, onormalt eller att det ger andra rätten att döma.


Boken innehåller många intressanta reflektioner som passar grymt i hop med illustratören Nils Melanders härliga och grymma bilder. De är så detaljrika att man lätt skulle kunna sitta i länge och resonera om texten i hop med varje bild i en barngrupp.
... hon skulle vilja plocka ut sin hjärna ur huvudet ibland. För att det är så jobbigt att tänka mycket och att försöka vara som andra hela tiden. ... Kanske är det just det som gör henne unik? funderar hon.

Tack Lotta för att jag fick läsa din E-bok. Den kommer att finnas med mig länge i mina tankar.

Boken kommer inom kort till försäljning och då i bokhandeln eller så kommer du att kunna köpa den hos Funkibator Förlag .
Betyg: 🌟🌟🌟🌟🌟+++++
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar