Sidor

måndag 8 juni 2020

Requiem på Dimön - Mariette Lindstein


En mycket välskriven och mycket spännande historia med rappa bra dialoger och med ett bra språk som flyter på bra.
Mariette är duktig på miljöbeskrivningar och målar upp ett skrämmande porträtt av en sektledare och jag kan verkligen känna i hennes sett att beskriva att hon har stor kunskap om ämnet och att hon vet hur det går till i sekter.
Helt enkelt en lysande och vass thriller, med högt tempo och spännande innehåll.  

Handling


Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.
Tack för recex 

Författare: 
Mariette Lindstein 
Titlel: Requiem på Dimön 
Utgiven av: Harper Collins
Betyg: 3🌟🌟🌟 
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar