Sidor

tisdag 3 mars 2020

Min fars hemlighet - Sara Blaedel

Jag hade sett fram emot att läsa den här väldigt mycket då jag läst alla Saras tidigare böcker.
Den här berättelsen om Ilke gjorde mig tyvärr besviken.. Den var hattig, seg och ganska långdragen. Dessutom var den ganska spretig och tyvärr så griper den inte tag i mig  som jag hade hoppats på.
Dock så är Sara duktig på att skriva och hon är bra att få ihop saker och ting så trots det negativa så tycker jag ändå att storyn fungerade hyfsat.

Jag hoppas och önskar att historien tar fart i del två och tre och givetvis kommer jag att läsa dem för jag vill ju trots allt veta hur det går för den här ganska egensinniga kvinnan. 
Ett stort stort plus för det otroligt vackra omslaget.

Handling
När Ilka Jensen får veta att hennes far har dött i USA och att hon är omnämnd i hans testamentet kommer nyheten som en chock. Den 40-åriga skolfotografen har nämligen inte hört av honom sedan han stack ifrån familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappa har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon möter pappans nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att dölja. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna.

Min fars hemlighet är första delen i en ny trilogi om Ilka Jensen. Den utspelar sig i den amerikanska staden Racine, Wisconsin. Det är en riktig danskstad , där det bor åtskilliga danska invandrare och deras ättlingar.


Tack Polaris och Sara för recex.
Författare: Sara Blaedel
Titlel: Min fars hemlighet 
Utgiven av:
 Polaris 

ISBN: 9789177952312
Betyg:3 🌟🌟🌟
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel essica Lidberg
bokbloggar.se

2 kommentarer:

  1. Jag har tyckt väldigt bra om Sara Blaedels romaner och väntat på nästa nyöversättning. Tyvärr blev jag väldigt besviken på ’Min fars hemlighet’, platt, förutsägbar och med alltför många ointressanta detaljer och anspelningar på ett liv på vischan i USA, där hon uppenbarligen har tillbringat viss tid för att lära sig om typiska amerikanska företeelser som root beer och spare ribs, som hon betonade, patetiskt tycker jag! Alla som läser vet vad det är och vi behöver inte få någon lektion om sådana enkla företeelser. Och vad var pappans hemlighet?

    SvaraRadera