Sidor

fredag 14 februari 2020

Jill & Marias Taverna, Medelhavsmaten från vårt Kreta - Jill Johnson, Maria Molin Ljunggren


Det här är en fantastisk bok om Kreta, alla ni som precis som jag älskar den grekiska ön bör absolut läsa den. Det finnas många mysiga bilder och kapitlet om Kreta - en kärleksförklaring är mycket trevligt och likaså det om platser att besöka på Kreta
Jag tycker mycket om den här underbara boken och de trevliga och smakfulla recepten som är väldigt lättlagade.

Våra favoriter är nog,
  • Köttfärslimpa med feta, oliver och tomat- och kapristopping
  • Revekkas Spinatkôpita
  • Marias fyllda Auberginer
Innehåll 
Kreta är mycket mer än bara en ö. Det var här den berömda medelhavskosten föddes. Här har folk alltid ätit bättre och levt längre. Den vällagade maten är bara en av öns alla skatter. Kulturen, klimatet och kärleken till det lilla livet gör Kreta till en plats som är lätt att älska.




Jill Johnson och Maria Molin Ljunggren blev blixtkära i Kreta från första besöket på ön. Sedan dess har de fortsatt att resa hit och ser nu ön som sitt andra hem. Här njuter de av den unika tillgången på fantastiska råvaror och grekernas generösa gemenskap. Här har deras långa vänskap och musikaliska samarbete växt sig starkare.


 


Som en hyllning till ön bjuder de läsarna på ett sextiotal traditionella recept nedärvda i generationer, uppblandade med egna personliga och mer moderna tolkningar. Från suveräna sallader, läckra dippsåser och perfekt plockmat till grekiska klassiker som moussaka, souvlaki och saganaki. Därtill bjuds mustiga grytor, enkla desserter och massor med grönt. allt lagat på Kretavis.

Följ med till tavernan som aldrig stänger!




                                         


Tack Tukan förlag för att jag fick läsa
Författare: Jill Johnson, Maria Molin Ljunggren
Titlel: Jill & Marias Taverna 

Utgiven avTucanförlag
ISBN9789177836896
Betyg:5🌟🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Adlibris & Bokus

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
                                                                            











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar