Sidor

tisdag 25 februari 2020

Brottsplats 416 - Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf


En mycket annorlunda deckare men inte från ett negativt perspektiv. Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer.

Kul att det kommer fler böcker om polisen Hagberg och undersköterskan Sara, en trilogi har jag förstått att det ska bli. Bra!
Ser fram med spänning mot nästa del. Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas att väva ihop historien på, ett mycket bara och oväntat sätt.


Handling

Sommaren 1995 skakas Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det finns ett vittne lyckas inte polisen hitta den skyldige. Två år senare sker ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkommer en ung kvinna i en mordbrand.

Göteborgspolisen Klas Hagberg arbetar med utredningarna och är övertygad om att det rör sig om en och samma gärningsman. Men han blir motarbetad internt och tvingas bort som utredare.

Sommaren 2018 närmar sig Klas slutet av sin karriär och arbetar med åldringsbrott. När han tittar tillbaka på karriären är det de två olösta mordfallen på 90-talet som fortfarande plågar honom. När möjligheten plötsligt öppnar sig att återuppta de gamla mordutredningarna är Klas fast besluten att slutföra det han inte lyckades med för drygt tjugo år sedan. I jakten på mördaren får han oväntad hjälp av Sara Douhan, undersköterska i Olskrokens hemtjänst.

Författare: Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf
Titel: Brottsplats 416
Förlag: Egna förlaget Ledarliv consulting
ISBN: 9789151928791
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar