Sidor

onsdag 8 januari 2020

Titta barnen, Titta mammor & Titta Pappor - Ulrika Hjort


Tre helt underbara böcker för de minsta barnen. De här är en ny pekboksserie, där Titta barnen är den första  "Titta familj!" 
Enkla textrader, fina bilder med härliga färger. Bilderna har detaljer man kan prata om med de små barnen. Allt från olika familjerelationer till ord som kottebullar och maskar.

Enda minuset med den här serien är att de är tryckta på vanligt papper. Vi hade önskat att det varit kartong i stället då små händer i bland kan bli lite för ivriga. Det blir så tråkigt när en sida går sönder. Det är ju oftast inte med flit utan av iver.


Till den här bilden pratade vi om morfar, vad morfar heter och vart han bor. I vår familj har barnen två stycken morfäder. Och det är vi noga med att prata om.Far och morföräldrar är viktiga. De här böckerna bjuder verkligen in att prata om den generationen. Det blir trevliga samtal.


Kusiner kan även vara bästa kompisar, det är bra att veta. 

Från förlaget
Titta Familj! är en bokserie för de allra minsta. Böckerna gestaltar hur olika familjer kan se ut. I  den tredje boken Titta barnen! får vi följa med barnen på en skogspromenad, föräldrarna är också med, men den här gången lite mer i bakgrunden. Boken om de 2 mammornas familj och hur den hela inkluderande familjen kan se ut.Lilla prickig är bebisen (okönad) med de två mammorna, en fin familj.Boken om de 2 pappornas familj och hur den hela inkluderande familjen kan se ut.


Författare: Ulrika Hjort
Illustratör: Anastasiya Prosvetova
Titlel: Titta mammor, Titta pappor, Titta barnen
ISBN 9789186589844, 9789186589851 9789186589820
Läsålder 0 - 3 år
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar