Sidor

söndag 12 januari 2020

Sen kom vintern - Per Gustavsson
En underbar bok som på ett väldigt tydligt och konkret sätt beskriver förändringen för haren mellan höst och vinter. Som vuxen hittar man många aspekter att prata med barnen om, natur, årstidsväxlingar och djurens liv kontra människans.En charmig, fin och bra bok bilderboken för barn från tre år och uppåt med både allvar och humor och om allvarligare saker som förändring. Där barnen får en fin inblick i att förändringar även kan vara positiva.


Mina barnbarn och jag älskar de underbara och vackra bilderna som är fulla av detaljer. Haren har många olika uttryck och som man kan diskutera i det oändliga. Jag gillar den fina färgskalan som används, den ger ett lugn när man läser.
Den här bilden är den absolut favoriten i boken hos barnbarnet 4 1/2 år . Han berättar den gärna många gånger och med egna ord. Så spännande varje gång då det alltid tillkommer nya saker. Man vet aldrig hur det ska sluta.

Från förlaget


Haren skuttar ut för att göra det han brukar och älskar – plocka morötter! Varje dag är den andra lik, men det gör inget, haren trivs med rutiner. Men … så får han syn på något mycket märkligt – ett vitt hårstrå i pälsen. Och ett till! När han går ut nästa morgon är hela världen vit. Haren drabbas av en livskris … Men inget ont som inte har något gott med sig. Det visar sig att en vit päls kan ha sina fördelar när den lömska räven är på jakt!


August nominerad med juryns motivering:

"Med ett lustfyllt, spänstigt och varierat färg- och formberättande uppdaterar Per Gustavsson fabelgenren med sin berättelse om haren och räven. Harens rädsla inför allt som är nytt och okänt -- som årstidsväxlingarna, björngropens mörker, den nya vita vinterpälsen -- är komisk, men blir till något mer: en varmt lekfull berättelse kring existentiella frågor om förändring, fara, och möjligheter -- för oss alla."
En bilderbok om att möta livets föränderlighet, med Per Gustavssons omisskännliga humor i såväl text som bild.

Tack Lilla piratförlaget för rec ex

Författare: Per Gustavsson 
Titlel: Sen kom vintern
Utgiven av: Lilla piratförlaget 
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
ISBN: 9789178130948
Läsålder: 3-6 år
Betyg 5 🌟🌟🌟🌟🌟

Läs mer om vad andra tycker om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar