Sidor

tisdag 7 januari 2020

DIGItant - nya steg mot ett enklare liv och roligare liv via nätet - Malin Perlheden

Det här måste vara den ultimata boken för dig som har svårt med det digitala. Dock kan jag störa mig på att den heter - Tant på slutet. Jag tror att den passar precis  lika bra för tanter som farbröder =) Det måste även finnas ett flertal män som upplever det här med digitalisering som ett stort och komplext område. 
Jag vet att tex. min pappa hade varit överlycklig om den här boken hade funnits när han fick sin första dator av oss barn när han fyllde 60 år. Det var 1992 och att få tag i lättbegripliga manualer eller självhjälps böcker då var rent sagt omöjligt.


Den här boken tar upp många saker, tex hur you tube fungerar men även hur jag använder kameran och hur jag gör för att redigera mina bilder.

Till och med jag som ändå anser att jag har bra digital vana har lärt mig ett och annat i den här super pedagogiska boken. Jag vet nu vad de olika symbolerna betyder när jag redigerar mina kort och vad de kan användas till.
Vill du lära dig hur Spotify fungerar? Bra då är det bara att slå upp kapitel 4 och följer instruktionerna och vips så kan även du lyssna!









Betyg blir 4 
🌟🌟🌟🌟 om titeln varit mer könsneutral hade den fått 5/5
Om boken

Gör livet rikare med hjälp av nätet!


Här är den efterlängtade uppföljaren till succén Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen! Responsen på den första boken var enorm och fick stor uppmärksamhet i såväl tryckt media som i radio och tv och inte minst på den föreläsningsturné som författaren varit runt på under hela 2019. Under året har Malin träffat mängder av positiva och aspirerande digitanter över hela landet som alla uppvisat en stor lust och ambition att ta del av det digitala samhället i sin egen takt. Inte minst har de ställt många och kloka frågor som har en gemensam nämnare ökad livskvalitet!

Digitant nya steg för ett enklare och roligare liv via nätet ger svar på de vanligaste frågorna från dem som vill komma in ännu mer i gemenskapen och göra sina liv rikare och enklare med hjälp av digitala tjänster. I tio kapitel får läsaren lära sig att hitta roliga spel, och spelkamrater, att koppla upp sig mot streamingtjänster som Netflix och Spotify, att hitta drömresan, träffa nya vänner, beställa matkassar och att bli en fena på att ta snygga bilder med hjälp av mobiltelefonen. Allt görs med utgångspunkt i samma säkerhetstänk med enkla steg-för-steg-instruktioner som i den första boken.

Del 1 
Författare: Malin Perlheden
Titlel: Digitant - Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet
Utgiven av: Bladhbybladh
ISBN:9789188917324
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar