Sidor

tisdag 22 oktober 2019

Värket - Katarina Lundholm

En välskriven historia och den har säkert hög igenkänningsfaktor om man jobbar eller har jobbat i de här miljöerna. Nu har ju jag inte gjort det, så för mig blir det inte några aha och javisst utrop.
Dock tycker jag att handlingen verkar verklighetstrogen och att författaren på ett mycket skickligt sätt har fångat olika karaktärer som väcker sympati, olust men även empati. Alla dessa personligheter kan säkerligen finnas på ett kontor. De känns väldigt äkta.

Mitt omdöme: En välskriven roman som lyfter ett annorlunda dilemma. Författaren gör det på ett trevligt och lättsamt sätt med en underton av satir. Handlingen flyter på och boken är lättläst och den bjuder på både rolig och med även lite sorglig inslag. En bra debut!Från förlagets sida
Vad händer när den gamla anrika myndigheten Värket plötsligt bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret där alla har eget arbetsrum?
Myndigheten genomför en flytt till ett öppet kontor och moderniserar sitt arbete genom att arbeta papperslöst och aktivitetsbaserat. Karriäristen Gertrud är anställd på Värket för att genomföra förändringen. Detta gör hon utan några som helst skrupler. 
Med sina vapendragare, Bill och Bull, blir hon snabbt personalens gemensamma fiende. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi ta del av glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på. 

Vi får följa den illusionslöse Bosse, som arbetat på Värket i många år, och hans kolleger. Hur påverkas Bosse, ängsliga Laila, stöddige Sebbe, ensamstående pappan Anders och pladdriga Pia av den stora förändringen? Alla har ett bagage med sig och vi får lära känna dem och följa deras omtumlande resa i den nya miljön.
TAck Katarina för att du skickade boken till mig 💓
Författare: Katarina Lundholm
Titlel: Värket
Utgiven avVistoförlag 
ISBN9789178850563
Betyg: 3🌟🌟🌟

Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar