Sidor

söndag 29 september 2019

En ruskigt bra roman om arbetsplatsmobbing - Skörda storm

Charlotte Al - Khalili 


En annorlunda roman som beskriver en arbetsplats som styrs av en enligt mig psykopat. Den handlar om ledarskap, svek och lögner, men också om vänskap kantad med sylvass humor.
Charlotte skriver med ett rappt språk och drivet genom boken är suveränt, riktigt bra tempo. 
Fantastiska personskildringar som både roar mig och gör mig bestört då de är så träffsäkra. Jag har en fullständigt klar bild för mig hur alla arbetskamraterna på Accentera ser ut, beskrivningarna är verkligen briljanta.
Intrigerna, relationerna och utvecklingen av berättelsen är väl genomtänkt och håller hela vägen in i mål.
Jag har lyssnat på boken och det gick inte att sluta lyssna då den var så bra! Det blev lyssning på tåget till bokmässan, på promenaden, vid spisen och i sängen...ja, hela tiden.

Boktiteln refererar till bibelcitatet "Vind sår de, och storm skördar de" (Hos 8:7)

Mitt omdöme: Välskriven, med högt tempo och med en mycket engagerande berättelse från företagsvärlden. LÄS DEN!!!!!

SKÖRDA STORM är en berättelse om rättvisa, upprättelse och hämnd.

Handling
- Hon är ju helt sjuk i huvudet, på riktigt.

När Sonja börjar på sitt nya jobb på Accentera välkomnas hon av den karismatiska Karolina Cassel, en karriärsförebild för unga kvinnor i en mansdominerad bransch. Karolina är selfmade och har på kort tid avancerat till att bli försäljningschef. Det sägs att det är en merit att få arbeta med någon som hon.

Med charm och smicker sluter Karolina allianser med dem som kan vara till nytta, medan den som opponerar sig blir överkörd. Det vet Ivar, som stångas mot hennes pricksäkra förmåga att vända hans egna ord mot honom själv när han flaggar för skenande kostnader och felaktiga beslut. När hon förstår att han kan bevisa att hon ligger bakom en rad dåliga affärer, slår hon tillbaka på ett sätt han aldrig trodde var möjligt.

Patrik Cronstrands liv förändrades när han träffade Karolina. En ung och attraktiv kvinna som såg honom som han aldrig blivit sedd förut, inte ens av sin fru. Utan Karolina hade Patrik aldrig blivit VD för Accentera. Hon hjälpte honom att iscensätta en kupp för att avsätta stofilen till föregångare, och tillsammans utgör de två maktkärnan i ledningsgruppen. Men sträcker sig hennes ambitioner längre?

Priset för Karolinas framgångar betalas av de som kommit i vägen för henne. Kommer det förflutna någonsin att hinna ikapp?
Författare: Charlotte Al - Khalili
Titlel: Skörda storm
Utgiven av: Typeandtell
ISBN9789176834985
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar