Sidor

måndag 19 augusti 2019

Bortfall - Ingrid Hedström
Tack till Alfabeta för recex.

En thriller med en bra intrig och ett språk som flyter. Miljö- och personbeskrivningarna är målande och jag får härliga bilder från båda Dalarna och Bukarest. Ingrid belyser ett intressanta ämnesområde i den här boken, läkemedelsindustrin och forskningen där.
Dock tycker jag nog att den ibland blev lite invecklad med termer inom den industrin och det bidrog till att jag ibland tappade fokus.

Jag tyckte boken var ok, men då jag upplevde den lite hoppig och rörig så är det nog inte en bok jag kommer att lägga på minnet.

Bortfall är första boken i en ny serie om diplomaten Astrid Sammils och jag kommer även att ge de nästkommande en chans. 
Del 2 Måltavla
Del 3 Brandgata
Del 4 Blodsband (utkommer under hösten 2019Från förlagets sida:
I Bukarest börjar samtidigt den unga läkaren Gabriela Dumitru bli orolig över att orimligt många patienter hoppar av den läkemedelsprövning hon arbetar med på uppdrag av läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner. När hon börjar forska i vad som hänt möter hon en härva av lögner, mystiska försvinnanden och ond, bråd död. Hon inser att hennes jakt på sanningen utmanat mäktiga krafter och att hennes eget liv är i fara.

Under tiden hittar Astrid spår som pekar mot läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner, som en gång startades i Falun.

Hon finner också en mystisk koppling till den sinnesslöanstalt där hon upptäckt att hennes morbror Lars satt större delen av sin barndom. Också Astrids efterforskningar sätter farliga krafter i rörelse. Fler dödsfall följer och hon inser att hon själv nu är ett hett villebråd.

Författare: Ingrid Hedström 
Titlel: Bortfall

Utgiven avAlfabeta 
ISBN9789150116441
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel:  Uppläsare - Karin Lithman
Fler bloggarInga kommentarer:

Skicka en kommentar