Sidor

tisdag 13 augusti 2019

Ärren vi bär, Judas vaggan & Dockleken - Caroline Engvall

 

Ett stort tack till Cecilia på Southside Stories, som skickade Dockleken till mig som E-bok.
Eftersom jag är en freak av att läsa böcker i rätt ordning så blev det till att skaffa del ett och två i trilogin om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.

Nu har jag läst alla tre och gör en samlad recension av alla. Det blev en
läsning som berör på djupet, stundtals var de så oerhört starka och nästintill outhärdliga att läsa så jag funderade på att inte fortsätta. Men, då de är så välskrivna och tar upp ämnen som är så viktiga kunde jag bara inte sluta, måste få veta, vem? och varför? ... Det gällde faktiskt alla böckerna.

Alla tre böckerna har historier som inte är så lätta att förstå att de kan hända och om du har svårt för barn och unga som blir utnyttjade både sexuellt och på andra sätt måste jag utfärda en varning, dessa är inte några lätta böcker att läsa, det med tanke på innehållet, de är känslomässigt tunga.


Sammanfattningsvis: spännande, gripande och oerhört ruskiga berättelser som berör mig otroligt mycket. En eloge till författaren som vågar skriva om dessa frågor, för det är viktigt att förstå att det trots allt händer i verkliga livet, och det får inte sopas under mattan eller glömmas bort.


Handling - Ärren vi bär är första delen i trilogin om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.
Runt om i Stockholm hittas unga flickor döda. Citypolisens Ulrika Stenhammar har just kommit tillbaka från en sjukskrivning och får i uppdrag att utreda dödsfallen som vid en första anblick liknar självmord.

Samtidigt blir journaliststjärnskottet Lovisa Ling dödshotad för sina provocerande artiklar om flyktingar samt mäns våld mot kvinnor. Tillsammans lägger Ulrika och Lovisa ett pussel som ingen annan vill se: flickorna har inte begått självmord av egen vilja.
Men Lovisa bär på egna hemligheter, och när hon och Ulrika tar upp jakten på den hänsynslösa förövaren hamnar hon snart i en situation som kan kosta henne livet.
 
Handling - Judas vaggan (del 2)
Ett dött spädbarn, ömsint inlindat i en filt, hittas i en strandad roddbåt vid Årstaviken och Ulrika Stenhammar, utredare vid Citypolisens sexualbrottsgrupp, kopplas in.
Journalisten Lovisa Ling lider av sviterna efter sexuella övergrepp. Just när hon tänker att hennes karriär är över stöter hon på ett ärende hon inte kan släppa. Ett globalt nätverk på internets skuggsida skyr inga medel för att utnyttja små barn, med stora pengar och makt inblandade.
Ett informellt samarbete mellan den rutinerade polisen och den unga journalisten inleds. Men de båda kvinnornas relation utvecklas i en riktning som ingen av dem hade räknat med. Tills Ulrika Stenhammar inser att Lovisa Ling döljer något för henne, något som kan få livsfarliga konsekvenser för dem båda.

Handling -Dockleken (del 3)

När relationsexperten Amelia Ekdahl, känd från en kommersiell tevekanal, parkerar bilen på villauppfarten i Stockholmsförorten Gamla Enskede hinner hon bara ana vad som hänger i äppelträdet innan ett vasst föremål träffar henne i magtrakten. Hennes sista stund i livet betraktas av en porslinsdocka med långa, mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblå ögon.

Samtidigt som läkarna på Södersjukhuset förgäves kämpar för att rädda tevekändisens liv, vaknar kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling upp tillsammans. Någonting är inte som det ska i deras relation och så småningom uppdagas en bitter sanning om Ulrika.

Ännu än porslinsdocka hittas i samband med ett i högsta grad misstänkt mordfall. Finns det ett samband mellan offren? Ulrika slukas av utredningen samtidigt som Lovisa tar väl (alltför väl?) hand om en praktikant på redaktionen.

När sanningen går upp för polisen ser det ut att vara för sent: mördaren har redan slagit sina klor i en nära medarbetare och är på väg att fullborda sitt verk.
Författare: Caroline Engvall
Titlel: Ärren vi bär, Judas vaggan & Dockleken
Utgiven av:Southside Stories
ISBN:9789188153524, 9789188725059, 9789188725288
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna: Storytel - uppläsare Disa Östbrand


Del 1 bokbloggar.se
Del 2 bokbloggar.se
Del 3 bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar