Sidor

tisdag 26 februari 2019

Rök i fjärran - Mikaela Nykvist

Jag har både lyssnat på och läst boken Rök i fjärran av Mikaela Nykvist och jag kan verkligen rekommendera den som hörbok, då inläsare Nina C. Gyllensköld gör det jättebra.


Rök i fjärran är ett historiskt drama som är fyllt med spännande händelser och om man som jag är intresserad av historia så rekommenderar jag denna lättlästa och trevliga bok. Det är en finstämd berättelse som är full med olika människoöden som berör och då främst de starka och självständiga kvinnorna som beskrivs på ett uttrycksfullt sätt. Wasas historia visste jag ingenting om så blev en ny kunskap för mig.
Mikaela känns väldigt påläst och beskriver både Wasa som stad och den historiska biten med stor trovärdighet. Trots att jag tycker om boken så tycker jag att den har lite dåligt tempo men trots det ser jag fram emot att fortsätta läsa de två kommande delarna i den här trilogin.


 Handling:
Rök i fjärran är Mikaela Nykvist debutroman, i en kommande trilogi, den tar sin början sommaren 1852 och just denna tidiga augustimorgon förändras livet för alltid.I berättelsen får vi framför allt följa två unga kvinnor, Elna och Amalia, och deras liv tiden under och strax efter den ödeläggande branden.
Elna står på fältet utanför staden när hon noterar att den brinner, en brand som skulle förändra hennes liv totalt. Färden genom den brinnande staden är något hon aldrig kommer att glömma och hon klarar sig helskinnad ur det brinnande infernot.
Amalia sitter och speglar sig när pigan avbryter henne abrupt. Hon tar med sig sin faster och de flyr hals över huvud ut ur staden. Alfred och hans familj i byn Runsor utanför stadsgränsen tar varmhjärtat emot de flyende när de anländer.
Elna, Amalia och Alfred går alla tre genom stora förändringar året efter branden och vi får följa deras öden. 
Författare: Mikaela Nykvist 
Titlel: Rök i fjärran
Utgiven av: Runsorinabooks
ISBN9789526881942
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

Läs fler bokbloggar
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar